Shanghaisjanghai.com log-in | neu registrieren
SHANGHAI
Shanghai
Shanghai literatuur
Chinese
Rutte
Japan
Davos
Amerika
Europese
Chinezen
Trump
Japanse
Witte
Huis
Straat
Xinjian
Wapengekletter
Amerikaanse
Shanghai
In de pers
 
JOMDA88203
 
coolman195
 
NKM186
 
Kotletten-Hors182
Cineast181
shanghai11180
Harald_S180
rehauer178
Mr-URSTOFF178
 
NadineP172
2. Bundesliga
Tippspiel Top-10
 
Marc3llus281
 
archistar275
 
szdirk271
 
shanghai11265
Basti521265
pitz76264
rehauer264
 
AKPudong261
 
Lupo258
 
Torben1312255
1. Bundesliga
Tippspiel Top-10
Durchblick
Laugenbrez'n-Effekt
20°C
Wetter
premium jobs

Feiten  |  Geschied. & Cultuur
  |  Toerisme  |  Economie 
1 Vroegste geschiedenis 2 Vroege dynastieën 3 De keizertijd 4 De Qing-dynastie 5 De republiek 6 De oprichting van de volksrepubliek 7 Industrialisering & Culturele Revolutie 8 Modernisering & openstelling Bevolkingsgroepen in China Chinese dierenriemtekens Confucius en zijn leer Feng Shui Qi: de levensenergie Theecultuur Verlichting (Boeddhisme)

1 Vroegste geschiedenis
Aan de middenloop van de Gele Rivier en de Yangtze wordt al 8.000 jaar landbouw bedreven
De vroegste sporen van menselijk leven die gevonden zijn in wat tegenwoordig China is, zijn twee tanden en stenen werktuigen. Ze werden gevonden in de provincie Yunnan (Yuanmou mensen) en zijn naar schatting 1,7 miljoen jaar oud. Deze vroege mensen behoorden tot het hominidengeslacht Homo Erectus. Ook de zogenaamde Pekingmensen, die ongeveer 40.000 jaar geleden in de buurt van Peking leefden en van wie twee goed geconserveerde schedels zijn gevonden, worden tot de Homo Eructus hominiden gerekend. De twee schedels gingen in het strijdgewoel van de Tweede Wereldoorlog verloren.

De Homo sapiens, wiens anatomie overeenkomt met die van de moderne mens, bereikte volgens de Out-of-Africa theorie ongeveer 65.000 jaar geleden het huidige China. Veel wetenschappers geven echter de voorkeur aan de these dat de moderne mens zich wereldwijd gelijktijdig ontwikkeld heeft.

Opvallend genoeg zijn bij archeologische vondsten in het verleden opvallend weinig stenen werktuigen gevonden. Daarom wordt aangenomen dat in Azië vooral gebruik werd gemaakt van bamboe: een makkelijker te bewerken materiaal, dat echter minder lang houdbaar is.

Archeologische vondsten in met name de middenloop van de Gele Rivier en de Yangtze tonen aan dat de plaatselijke bevolking zo?n 8.000 jaar geleden landbouw bedreef, onder andere rijst en gierst verbouwde, en keramiek produceerde. Tot voor kort heerste onder betrokkenen nog de overtuiging dat de middenloop van de Gele Rivier (Hoang-ho) het kerngebied van de Chinese cultuur is, maar deze overtuiging staat in toenemende mate onder druk. Nieuwe opgravingen in de middenloop en benedenloop van de Yangtze suggereren eerder dat sprake is geweest van een decentrale, parallelle ontwikkelingsgeschiedenis.
Bron: Wikipedia (Text), J. F. Kr/flickr (Foto)   Reacties/Aanvullingen: 0 nach oben

 
(nog geen reacties op dit onderwerp)
nieuwe reactie:

naam:

e-mail:

tekst:
   

Info: Het sjanghai.com info-abc is een "levend" document en wordt voortdurend uitgebreid. nieuwe stukken (indien mogelijk met links en foto's) kunt u via e-mail sturen aan


sjanghai.com © 2010-18 secession limited | contact | advertise