Shanghaisjanghai.com log-in | neu registrieren
SHANGHAI
Shanghai
Shanghai literatuur
Huawei
Chinese
Varkenspest
Noord
Korea
Lego
Nederlandse
Uitgerekend
Chinezen
Trump
Gevoelige
Vrouwen
Koreaanse
Europese
Europees
Shanghai
In de pers
 
JOMDA88278
 
hainan266
Bayerinshangha265
Mr-URSTOFF261
sarita258
Miguel252
 
Kotletten-Hors245
opauli2004239
shanghai11236
NKM233
2. Bundesliga
Tippspiel Top-10
 
Lupo364
kicker355
Bayerinshangha355
 
opauli2004350
Saatchi349
shanghai11349
Thaioli346
GermanButcher344
Kotletten-Hors342
Henn96337
1. Bundesliga
Tippspiel Top-10
Vote
now
Durchblick
Je mehr Blüten...
Feiten  |  Geschied. & Cultuur
  |  Toerisme  |  Economie 
1 Vroegste geschiedenis 2 Vroege dynastieën 3 De keizertijd 4 De Qing-dynastie 5 De republiek 6 De oprichting van de volksrepubliek 7 Industrialisering & Culturele Revolutie 8 Modernisering & openstelling Bevolkingsgroepen in China Chinese dierenriemtekens Confucius en zijn leer Feng Shui Qi: de levensenergie Theecultuur Verlichting (Boeddhisme)

1 Vroegste geschiedenis
Aan de middenloop van de Gele Rivier en de Yangtze wordt al 8.000 jaar landbouw bedreven
De vroegste sporen van menselijk leven die gevonden zijn in wat tegenwoordig China is, zijn twee tanden en stenen werktuigen. Ze werden gevonden in de provincie Yunnan (Yuanmou mensen) en zijn naar schatting 1,7 miljoen jaar oud. Deze vroege mensen behoorden tot het hominidengeslacht Homo Erectus. Ook de zogenaamde Pekingmensen, die ongeveer 40.000 jaar geleden in de buurt van Peking leefden en van wie twee goed geconserveerde schedels zijn gevonden, worden tot de Homo Eructus hominiden gerekend. De twee schedels gingen in het strijdgewoel van de Tweede Wereldoorlog verloren.

De Homo sapiens, wiens anatomie overeenkomt met die van de moderne mens, bereikte volgens de Out-of-Africa theorie ongeveer 65.000 jaar geleden het huidige China. Veel wetenschappers geven echter de voorkeur aan de these dat de moderne mens zich wereldwijd gelijktijdig ontwikkeld heeft.

Opvallend genoeg zijn bij archeologische vondsten in het verleden opvallend weinig stenen werktuigen gevonden. Daarom wordt aangenomen dat in Azië vooral gebruik werd gemaakt van bamboe: een makkelijker te bewerken materiaal, dat echter minder lang houdbaar is.

Archeologische vondsten in met name de middenloop van de Gele Rivier en de Yangtze tonen aan dat de plaatselijke bevolking zo?n 8.000 jaar geleden landbouw bedreef, onder andere rijst en gierst verbouwde, en keramiek produceerde. Tot voor kort heerste onder betrokkenen nog de overtuiging dat de middenloop van de Gele Rivier (Hoang-ho) het kerngebied van de Chinese cultuur is, maar deze overtuiging staat in toenemende mate onder druk. Nieuwe opgravingen in de middenloop en benedenloop van de Yangtze suggereren eerder dat sprake is geweest van een decentrale, parallelle ontwikkelingsgeschiedenis.
Bron: Wikipedia (Text), J. F. Kr/flickr (Foto)   Reacties/Aanvullingen: 0 nach oben

 
(nog geen reacties op dit onderwerp)
nieuwe reactie:

naam:

e-mail:

tekst:
   

Info: Het sjanghai.com info-abc is een "levend" document en wordt voortdurend uitgebreid. nieuwe stukken (indien mogelijk met links en foto's) kunt u via e-mail sturen aan


sjanghai.com © 2010-19 secession limited | contact | advertise