Shanghaisjanghai.com log-in | neu registrieren
SHANGHAI
Shanghai
Shanghai literatuur
Canada
Chinese
Voor
Huawei
Canadees
Chinezen
Trudeau
Amerikaanse
Ruzie
Wanzhou
Vooral
Premier
Canadezen
Meng
Schellenberg
Shanghai
In de pers
12°C
Wetter
 
Krissi1233
Emil28
pitz7626
rehauer24
archistar24
Saatchi24
kicker24
Lupo24
opauli200423
Baodao23
1. Bundesliga
Tippspiel Top-10
Vote
now
Durchblick
Shanghai Xmas '18
2. BuLi-Rückrunde in...
Tagen
Stunden
Minuten
Sekunden
2. Bundesliga
Tippspiel Top-10
Feiten
  |  Geschied. & Cultuur  |  Toerisme  |  Economie 
Algemeen Bevolking Bevolkingsontwikkeling Feiten en cijfers Godsdienst Ligging en geografie Naam Renminbi: de Chinese nationale munt Schrift Taal Volkslied

Bevolking
Een straat in Peking
Er is geen land met meer inwoners dan China, en grote delen van het land horen tot de meest dichtbevolkte gebieden ter wereld. Door de eeuwen heen zijn overbevolking, en de hieruit voortvloeiende problemen met de voedselvoorziening, een continue bron geweest van diepe politieke en economische crises en van hongersnoden. De unieke politieke maatregelen die China neemt om deze bevolkingsproblematiek het hoofd te bieden roepen zowel binnen als buiten de grenzen weerstand op.

51,59 procent van de Chinese bevolking bestaat uit Han-Chinezen. Hoewel de 55 officieel erkende nationale minderheden nominaal een aantal privileges genieten ten opzichte van de Han-meerderheid, wordt de regering van de Chinese Volksrepubliek vaak verweten hen te onderdrukken. Deze kritiek betreft met name de islamitische minderheid.

De Chinese Volksrepubliek kent een bevolkingsdichtheid van ongeveer 136 inwoners per vierkante kilometer. In Tibet, het dunst bevolkte gedeelte van het land, wonen op iedere vierkante kilometer gemiddeld slechts twee mensen.

Het overgrote merendeel van de bevolking woon in de kustgebieden. Ongeveer 115 miljoen mensen, ofwel bijna 10% van de Chinese bevolking, wonen geconcentreerd in een gebied van slechts 50.000 km2. Ongeveer de helft van de bevolking woont op 10% van het grondgebied, wat neerkomt op een bevolkingsdichtheid van 740 personen per vierkante kilometer. 90% van de bevolking woont op een derde van het totale landoppervlak. Dit betekent dat 90% van de bevolking leeft in gebieden, die met gemiddeld 350 inwoners per vierkante kilometer even dicht bevolkt zijn als de meest dichtbevolkte regio?s van Europa.
Bron: Wikipedia (Text), Ernop/flickr (Foto)   Reacties/Aanvullingen: 0 nach oben

 
(nog geen reacties op dit onderwerp)
nieuwe reactie:

naam:

e-mail:

tekst:
   

Info: Het sjanghai.com info-abc is een "levend" document en wordt voortdurend uitgebreid. nieuwe stukken (indien mogelijk met links en foto's) kunt u via e-mail sturen aan


sjanghai.com © 2010-19 secession limited | contact | advertise