Shanghaisjanghai.com log-in | neu registrieren
SHANGHAI
Shanghai
Shanghai literatuur
Trump
Chinese
Amerika
Amerikaanse
Afrika
Einstein
Koreaanse
Vietnamezen
Donald
Noord
Jong
Voor
Jinping
Afrikaanse
Singapore
Shanghai
In de pers
21°C
Wetter
 
occir84
 
Torben131283
Sabrina2877
whiteshark75
Taobo75
JOMDA8875
Pe75
RolandA75
Marc3llus74
nochnefee73
WM 2018
Tippspiel Top-10
Durchblick
Vuvuzelas in Shanghai?
Feiten
  |  Geschied. & Cultuur  |  Toerisme  |  Economie 
Algemeen Bevolking Bevolkingsontwikkeling Feiten en cijfers Godsdienst Ligging en geografie Naam Renminbi: de Chinese nationale munt Schrift Taal Volkslied

Bevolking
Een straat in Peking
Er is geen land met meer inwoners dan China, en grote delen van het land horen tot de meest dichtbevolkte gebieden ter wereld. Door de eeuwen heen zijn overbevolking, en de hieruit voortvloeiende problemen met de voedselvoorziening, een continue bron geweest van diepe politieke en economische crises en van hongersnoden. De unieke politieke maatregelen die China neemt om deze bevolkingsproblematiek het hoofd te bieden roepen zowel binnen als buiten de grenzen weerstand op.

51,59 procent van de Chinese bevolking bestaat uit Han-Chinezen. Hoewel de 55 officieel erkende nationale minderheden nominaal een aantal privileges genieten ten opzichte van de Han-meerderheid, wordt de regering van de Chinese Volksrepubliek vaak verweten hen te onderdrukken. Deze kritiek betreft met name de islamitische minderheid.

De Chinese Volksrepubliek kent een bevolkingsdichtheid van ongeveer 136 inwoners per vierkante kilometer. In Tibet, het dunst bevolkte gedeelte van het land, wonen op iedere vierkante kilometer gemiddeld slechts twee mensen.

Het overgrote merendeel van de bevolking woon in de kustgebieden. Ongeveer 115 miljoen mensen, ofwel bijna 10% van de Chinese bevolking, wonen geconcentreerd in een gebied van slechts 50.000 km2. Ongeveer de helft van de bevolking woont op 10% van het grondgebied, wat neerkomt op een bevolkingsdichtheid van 740 personen per vierkante kilometer. 90% van de bevolking woont op een derde van het totale landoppervlak. Dit betekent dat 90% van de bevolking leeft in gebieden, die met gemiddeld 350 inwoners per vierkante kilometer even dicht bevolkt zijn als de meest dichtbevolkte regio?s van Europa.
Bron: Wikipedia (Text), Ernop/flickr (Foto)   Reacties/Aanvullingen: 0 nach oben

 
(nog geen reacties op dit onderwerp)
nieuwe reactie:

naam:

e-mail:

tekst:
   

Info: Het sjanghai.com info-abc is een "levend" document en wordt voortdurend uitgebreid. nieuwe stukken (indien mogelijk met links en foto's) kunt u via e-mail sturen aan


sjanghai.com © 2010-18 secession limited | contact | advertise