SHANGHAI
Chinese
Australisch
Peking
Australische
Maar
MongoliŽ
Chen
Daar
Taiwan
Lang
Franciscus
Langfang
Hefei
Albanese
Eskelund
China
in de pers
16°C
Weer
Bijeenkomsten
Top RMB salaris, maar niemand om mee te praten?
Wie kent Jackie Chan? 
Verjaardagsquiz en filmgroep


Hier in China waarschijnlijk iedereen, zowel expats als Shànghǎi rén. En enkele dage geleden vierde hij verjaardag.

"Ik ben liever een acteur die ook kan vechten dan andersom". Als een van de meest productieve acteurs ter wereld kampt hij zich zelfs op 70+ jarige leeftijd nog steeds door de action comedy wereld tussen Hollywood en Kowloon. Meestal zonder stuntdubbels en op eigen risico - want de entertainer, die ook kan zingen, neemt al lang geen verzekeringen meer.

Een vermakelijke quiz met 10 chronologische hoogte- en dieptepunten ter ere van een vechtsporticoon. Hoewel zelfs de meest die-hard fans niet op alle 10 antwoorden zullen komen.

Jiā yóu en ...

Start de quiz
Groep: Cineasten en filmfans in Shanghai

2024-04-08 / Bron: Team sjanghai.com    
Wat kosten in april eigenlijk ... 
verhuizingen van en naar Shanghai? ADVOngeacht of het China contract net begint of de tijd in Shanghai ten einde loopt. Een Oost-Azië verhuizing moet goed gepland en begroot worden: Wie zorgt voor het inpakken voor transport? Hoe werkt de Chinesee douaneafhandeling? Heb ik een eigen container nodig of kan ik gewoon eentje meehuren?

Maak van 1 een 5: Ontvang individuele kostenramingen van maximaal vijf Chinesee en internationale transportbedrijven direct op sjanghai.com met slechts ťťn formulier. Gratis, vrijblijvend en scherp afgestemd op de benodigde ruimte van uw verhuisgoederen.

Vergelijk hier vijf offertes

2024-03-26 / Bron: Team sjanghai.com    
Bespaar RMB's onder de grond 
Shanghaise Metro plan met ťťn klik

Als een trein van A naar B: De Shanghaise metro


Het Tsingtao met collega's was heerlijk en de extraportie Jiaozi om van te smullen. Maar wat is de snelste manier om vanuit het centrum thuis te komen zonder in de taxi vast te zitten op de Nanjing Road? Open de browser, ga naar www.shanghaimetro.cn en klaar is Kees.

Geen app, geen installatie, geen toestemmingen: gewoon de kaart van het metronetwerk onder een gemakkelijk te onthouden directe URL.

Pro tips voor extra tijdwinst:

 • Bij de veiligheidscontrole bij de ingang is het meestal voldoende om tassen open te laten zien in plaats van ze op de trage lopende band te leggen.
 • De oplaadbare metro creditcard (Shanghai Public Transportation Card) is verkrijgbaar bij de balie voor een paar RMB borg. De poortjes reageren hier sneller op dan op betaaloplossingen met mobiele telefoons (QR/NFC).

www.shanghaimetro.cn

2024-03-14 / Redactie: Team sjanghai.com
sjanghai.com wenst een hele... 
gelukkige Internationale Vrowendag in CN

We wensen alle vrouwen van Barendrecht tot Shanghai, van Groningen tot Guatemala City en Bern tot Baltimore het allerbeste voor de Internationale Vrouwendag 2024!

www.un.org/en/observances/womens-day

2024-03-08 / Redactie: Team sjanghai.com
Belgen mogen nu ook ... 
15 dagen zonder visum naar China

Ankommen in SHA wird deutlich entspannter
Beter laat dan nooit: vanaf 14 maart 2024 hebben ook Belgen en Luxemburgers geen visum meer nodig voor een verblijf van maximaal 15 dagen in China. Deze reisversoepeling werd gisteren via officiŽle kanalen aangekondigd en geldt in eerste instantie tot 30 november.

Deze twee landen, alsmede Oostenrijk, Zwitserland, Ierland en Hongarije sluiten zich hiermee aan bij het selecte groepje landen, dat sinds de herfst van 2023 de Volksrepubliek China voor korte periodes zonder visum voor zaken of toerisme mag bezoeken.

Volgens ervaringsberichten is nu voldoende:

 • Paspoort, nog minstens 6 maanden geldig
 • Ingevuld blauw inreisformulier, verkrijgbaar vlak voor de immigratiecontrole
 • Bewijs van vertrek binnen 15 dagen (geboekt vliegticket)
 • Geregistreerde vingerafdrukken, indien van toepassing (dmv. de machine voor de inreiscontrole)

Een doorvlucht naar een derde land zoals bij de 144h transitregeling is niet vereist. Lokale registratie bij de politie is echter vereist tot 24 uur na het betrekken van privťaccommodatie (geen hotel). In veel steden kan dit nu ook online.

Ongebruikelijk voor visumovereenkomsten is dat deze versoepeling unilateraal is, d.w.z. de normale visumregels blijven van toepassing voor Chinezen die naar de EU willen reizen.

China forum voor vragen en ervaringsberichten
Groep: Belgen in Shanghai
Groep: Surinamers in Shanghai
Online verblijfregistratie (Politie Shanghai)

2024-03-07 / Redactie: Team sjanghai.com
Forum: Iedereen helpt elkaar 
Wie houdt 't het inhoudelijkst?

Wie wordt user van de maand in Shanghai?
Goede tips over wonen en werken in China zijn in het sjanghai.com forum altijd welkom en helpen vooral nieuw gearriveerde expats in Shanghai.

Elke maand bedankt sjanghai.com dus het meest actieve en behulpzame forumlid met een felbegeerd vrijkaartje voor de International Hour. Hierbij wordt rekening gehouden met constructieve antwoorden, interessante discussie-impulsen, ontvangen beoordelingen (groene balk) en andere factoren.

 • User v/d maand maart: Vrijkaartje voor de International Hour in april
 • User v/d maand april: Vrijkaartje voor de International Hour in mei
 • User v/d maand mei: Vrijkaartje voor de International Hour in juni

Iedereen, maakt niet uit of expat of Shànghǎi rén, kan gewoon meedoen met een geregistreerd sjanghai.com community profiel. Anonieme gastberichten kunnen om technische redenen helaas niet worden meegeteld.

De highscorelijst "User van de maand" wordt regelmatig bijgewerkt direct onder het forumoverzicht. De winnaars (user van de maand, 1e plaats) worden verzocht voor de 15e van de volgende maand via PM contact op te nemen met @team-nl om aanspraak te maken op het vrijkaartje

Naar het forumoverzicht met veel open vragen
De sjanghai.com borrel

2024-02-26 / Redactie: Team sjanghai.com
Jiā yóu: 9 beleefde ... 
manieren om een gesprek te beeindigen

Negen beleefde manieren om
... een gesprek te beeindigen. Voor binnen en buiten China.
Eerst kopje Kāfēi ...
1) Geef een compliment
Pak iets uit de conversatie om een positieve opmerking over te maken. Dit geeft je het initiatief voor de volgende loskoppeling.
2) Wees dankbaar
Zeg: "Xièxiè, het was geweldig om met je te praten" of "Heel erg bedankt voor het chatten."
3) Kijk uit naar toekomstig contact
Eindig met zinnen als "Tot ziens" of "Ik weet zeker dat we elkaar later weer zullen ontmoeten."
4) Controleer de tijd
Als u op uw horloge of telefoon kijkt, suggereert dit dat u op de hoogte bent van de tijd en mogelijk moet concluderen. Wegkijken of de omgeving scannen is ook een signaal van desinteresse.
5) Draai je
Als je je lichaam een beetje wegdraait van de persoon met wie je praat, kan dit een signaal zijn dat de interactie ten einde loopt.
6) Haal een voorwerp uit
Als u autosleutels, Shanghai transittickets of zelfs wat extra RMB in handen heeft, kan het subtiel aangeven dat u zich voorbereidt om te vertrekken.
7) Stel anderen voor
Door andere mensen bij het gesprek te betrekken, wordt de aandacht van jezelf afgeleid en wordt een respectvolle ontsnappingsroute geopend.
8) Als iemand onbeleefd is
Zeg: "Ik denk niet dat dit gesprek meer productief is. Laten we een pauze nemen en de volgende keer verder praten".
9) Glimlach
Welke exit-lijn je ook kiest, glimlachen zorgt ervoor dat het afscheid warm en oprecht aanvoelt.


Xièxiè en happy networking in de stad aan de Huangpu!Als expat in Shanghai krijg je onvermijdelijk te maken met het fenomeen "netwerken". In tegenstelling tot lokale Shànghǎi rén, die kunnen vertrouwen op een levenslang, organisch gegroeid netwerk van Chinesee vrienden en familie, is de internationale sociale omgeving in China best kortlevende. Het constante komen en gaan maakt het niet noodzakelijk gemakkelijker om een gezonde vriendenkring op te bouwen cq. te onderhouden.

Op sociale evenementen, zoals een wandeling of een privťfeest], is het relatief gemakkelijk om een gesprek aan te knopen. Tegelijkertijd is het vaak een uitdaging om het gesprek weer een vriendelijke manier te beŽindigen. De andere persoon beseft misschien niet hoe verveeld we zijn en je wilt niet onbeleefd overkomen in China of waar dan ook.

Discusseer live tijdens de volgende sjanghai.com borrel
Net gelandt in SHA? Ontmoet andere nieuwkomers hier

2024-02-22 / Bron: Team sjanghai.com    
Een hele romantische ... 
Valentijnsdag in ShanghaiGeef koekjes aan mensen om je heen,
Zonder verwachting, zonder plan,
Zelfs al doe jij dat helemaal alleen,
Shanghai wordt er mooier van

Groep: Singles in Shanghai
Groep: Jonge gezinnen in Shanghai
Groep: Binationale stellen in Shanghai

2024-02-13 / Redactie: Team sjanghai.com
sjanghai.com wenst veel .... 
gezondheid, en geluk in het jaar v/d draak

Wat hebben John Lennon, Bruce Lee en Adele gemeen? Ze zijn allemaal geboren in het maanjaar van de Draak, het enige mythische wezen in de Chinese maankalender. Drakenkinderen worden in heel China beschouwd als charismatisch, intelligent, zelfverzekerd, sterk en getalenteerd.

Ter gelegenheid van het Lentefeest dat net is begonnen in Shanghai, wensen wij alle [domein] leden, lezers en vrienden een goede gezondheid, geluk en succes in het maanjaar van de Draak.

2024-02-09 / Redactie: Team sjanghai.com
Livediscussie/Networking 18 feb 
Schuif aan bij de volgende Wereldborrel

Op zondag, 18 februari, nodigt sjanghai.com de hele community in- en buiten China uit voor de grenzelose ...De maandelijkse sjanghai.com Wereldborrel is dť kans om bij een virtueel glas Tsingtao verder te kijken dan de horizon van Shanghai, expats uit heel Oost-Azië (en daarbuiten) te ontmoeten en nieuwe mensen en werkelijkheden te leren kennen.

Live moderatie en expat-relevante onderwerpen zorgen voor inhoudelijke structuur, leer-momenten en constructieve dialogen - zelfs als niet alle vragen aan het einde kunnen worden beantwoord.

 • sjanghai.com Wereldborrel
 • zondag, 18. februari 2024 om 16:30 (lokale tijd Shanghai)
 • Live videochat op ZOOM
 • Toegangsgegevens na inschrijving (online)

Hier inschrijven

2024-02-05 / Bron: Team sjanghai.com    

sjanghai.com © 2024 secession limited | contact | advertise | expat.land