SHANGHAI
28°C
Weer
Events
Laoban over 30 man, maar niemand om mee te praten?
China in de pers 
'Chinese hackers stalen tienduizenden e-mails van Amerikaans ministerie'
(28 september) Chinese hackers hebben tienduizenden e-mails buitgemaakt van medewerkers van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat meldt een functionaris van de Amerikaanse Senaat aan persbureau Reuters.

Reacties: 0
Clicks: 1
Duitse economie stokt, collectief pessimisme neemt de overhand
(23 september) De Duitse economie zit in een flinke dip en heeft dit jaar te maken met een krimp van 0,4 procent. Vooral het mkb is zwaar getroffen, maar ook de auto-industrie.

Reacties: 0
Clicks: 1
Onbekende G77-landen willen meer aandacht voor klimaat en ongelijkheid
(22 september) Vanaf de zijlijn van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York proberen ook de landen van de G77 aandacht te trekken. Het zijn vooral ontwikkelingslanden, geen 77 zoals de naam doet vermoeden, maar inmiddels 134.

Reacties: 0
Clicks: 3

Reacties: 0
Clicks: 4
Doden en gewonden door tornado’s, vrees voor meer noodweer
(20 september) In het oosten van China zijn tien doden en acht gewonden gevallen als gevolg van tornado's. Chinese autoriteiten waarschuwen mensen voor hevige regenval en harde windstoten deze week.

Reacties: 0
Clicks: 4
Buitenlandse bedrijven tasten in het duister over economische cijfers van China
(20 september) De terugkerende coronalockdowns mogen voorbij zijn, de fabriekshallen weer open: business as usual is het allerminst voor buitenlandse bedrijven in China.

Reacties: 0
Clicks: 4
Paus bezoekt katholieke mini-gemeenschap in MongoliŽ, waar de helft boeddhist is
(1 september) Bij zijn aankomst vanochtend op het vliegveld van Ulaanbaatar kreeg paus Franciscus een bakje gedroogde yoghurt aangeboden. Een traditioneel welkomstgeschenk in MongoliŽ, waar een flink deel van de 3,3 miljoen mensen tellende bevolking nog altijd een nomadisch bestaan voert.

Reacties: 0
Clicks: 8


sjanghai.com © 2023 secession limited | contact | advertise | expat.land