SHANGHAI
Shanghai in de pers 
‘Nederlandse vliegmaatschappijen hebben lak aan de regels’
(5 juni) Nederlandse luchtvaartmaatschappijen blijven het consumenten bijna onmogelijk maken om hun geld terug krijgen voor een geannuleerde vlucht. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond voor de Geldgids. De maatschappijen handelen daarmee in strijd met de Europese regels. https://twitter.com/Consumentenbond/status/1268828552667049984 Volgens een Europese verordening hebben consumenten recht op restitutie als de vervoerder (bus, trein, boot of vliegtuig) de reis annuleert. Dit geldt voor het volledige bedrag, dus ook voor extra’s zoals kosten voor stoelreserveringen, bagage en boekingskosten. Slechtste jongetje van de Europese klas Veel Europese vliegmaatschappijen houden zich aan die regels, maar Nederlandse maatschappijen lappen ze massaal aan hun laars. Zo krijgen klanten van TUI fly standaard een voucher als hun vlucht is geannuleerd. Het bedrijf vermeldt nergens dat consumenten ook recht hebben op terugbetaling van de kosten. In een reactie aan de Consumentenbond zegt de maatschappij passagiers wel terug te betalen als zij daarom vragen, maar dat is onvoldoende. Volgens de wet hebben passagiers bij annulering recht op een helder en schriftelijk overzicht van hun rechten, inclusief het recht op restitutie en de mogelijkheid om zonder meerkosten op een andere datum te reizen. Lak aan de regels Transavia en KLM geven ook standaard een tegoedbon. Transavia biedt reizigers alleen geld terug als hun geannuleerde vlucht nŠ 3 juni gepland stond. Dat scheelt de maatschappij veel geld, omdat het vanaf 4 juni weer veel vluchten uitvoert. Bij KLM krijgen alleen consumenten die van of naar China, IsraŽl, de VS of Zuid-Korea zouden vliegen en passagiers van wie de vlucht na 14 mei is geannuleerd, op verzoek geld terug. KLM gaf op 14 mei aan het beleid aan te passen. Corendon biedt de restitutie-optie eveneens pas vanaf 14 mei. [caption id="attachment_320650" align="alignnone" width="6459"]

Reacties: 0
Clicks: 0

Reacties: 0
Clicks: 0

Reacties: 0
Clicks: 0

Reacties: 0
Clicks: 0
Boris Johnson biedt inwoners Hongkong de kans om naar het VK te komen
(4 juni) Miljoenen Hongkongers kunnen straks in Groot-BrittanniŽ wonen en werken. Zo reageert Londen op de groeiende Chinese invloed in de voormalige Britse kolonie.

Reacties: 0
Clicks: 0
Europese autofabrikanten krijgen meer voet aan de grond
(3 juni) Sinds China soepeler omgaat met overnames van lokale bedrijven door westerse autofabrikanten groeit de invloed van de Europese autofabrikanten op de grootste automarkt ter wereld.

Reacties: 0
Clicks: 1
China gebruikt de rellen in de VS om zijn gelijk te halen in Hongkong
(31 mei) Trumps sancties doen aan alle kanten pijn. De rellen in de Verenigde Staten bewijzen volgens Peking dat haar ingreep in Hongkong terecht was.

Reacties: 0
Clicks: 32

Reacties: 0
Clicks: 32

Reacties: 0
Clicks: 32

Reacties: 0
Clicks: 1


sjanghai.com © 2020 secession limited | contact | advertise | expat.land