SHANGHAI
Shanghai in de pers 
Ons plastic afval is funest voor het Thaise platteland
(23. Oktober) Sinds China de import van afval uit onder meer de VS en Europa heeft gestaakt, is de rest van Zuidoost-Azië de nieuwe bestemming van westerse afvalexporteurs. Het Thaise platteland betaalt daarvoor de prijs.

Reacties: 0
Clicks: 0
De handelsoorlog tussen China en de VS gaat over meer dan handel
(22. Oktober) China gaat er prat op dat het geen politieke eisen stelt aan handelspartners. Maar buitenlandse bedrijven moeten wel loyaal zijn aan het land.

Reacties: 0
Clicks: 0
Wat zoeken Russische, Turkse en Chinese zakenlui toch in het Nederlandse voetbal?
(17. Oktober) Vermogende zakenmannen uit het buitenland kopen maar al te graag een Nederlandse voetbalclub. Maar waarom eigenlijk?

Reacties: 0
Clicks: 0
Elizabeth Warren blijkt tijdens debat duidelijk de nieuwe koploper bij de Democraten
(16. Oktober) Kan het hart van Bernie Sanders het presidentschap aan? Is Joe Biden hypocriet als hij zijn zoon zijn carrière in Oekraïne en China gunt? Is Elizabeth Warren niet ook gewoon te oud?

Reacties: 0
Clicks: 1
Van snackbars tot fietsenmakers: Nederland heeft steeds meer Chinese bedrijven
(16. Oktober) Tussen 2012 en 2017 verdubbelde het aantal Chinese bedrijven in Nederland, tot een totaal van 470.

Reacties: 0
Clicks: 3
Russische turners stunten op WK
(10. Oktober) Voor het eerst sinds het uiteenvallen van de Sovjet-Unie winnen de Russische mannen de landenfinale op de WK turnen. Daarvoor moest wel eerst een Chinese concurrent van de rekstok vallen.

Reacties: 0
Clicks: 11
China is boos op de Amerikaanse basketbalbond, kan Yao Ming de ruzie nog sussen?
(9. Oktober) Het Amerikaanse basketbal kan geen goed meer doen in China nadat een manager van een Amerikaans basketbalteam de demonstranten in Hongkong steunde. De bond NBA (National Basketball Association) dreigt veel fans en veel geld te verliezen.

Reacties: 0
Clicks: 12
Trump straft Chinese hightech-bedrijven vanwege Oeigoeren
(9. Oktober) De Verenigde Staten stellen sancties in tegen Chinese bedrijven vanwege de onderdrukking van de Oeigoerse bevolking. Gaat het echt om hen, of is dit een stap in de handelsoorlog?

Reacties: 0
Clicks: 17
Trump trotseert impeachmentgevaar en vraagt ook China om onderzoek naar Bidens
(4. Oktober) In zijn gevecht tegen een dreigende impeachment door het Congres kiest Donald Trump voor de vlucht naar voren. Het geheime verzoek aan de president van Oekraïne dat hem in zulke politieke moeilijkheden bracht, herhaalde hij donderdag, gewoon in het openbaar.

Reacties: 0
Clicks: 15
Peking showt nieuwe drones en raketten
(1. Oktober) China liet indrukwekkend wapentuig zien tijdens de parade voor de zeventigste verjaardag van de volksrepubliek. President Xi zet de militaire opbouw gestaag voort.

Reacties: 0
Clicks: 19


sjanghai.com © 2019 secession limited | contact | advertise