SHANGHAI
7°C
Weer
Events
Shanghai in de pers 
China en Rusland houden samen luchtmachtoefening
(30 november) China en Rusland hebben samen luchtmachtoefeningen gehouden in het Verre Oosten. Het is volgens het Russische defensieministerie bij deze manoeuvres voor het eerst dat Chinese gevechtstoestellen in Rusland landden en Russische in China.

Reacties: 0
Clicks: 0

Reacties: 0
Clicks: 0
Jiang Zemin (1926-2022) maakte China tot economische wereldmacht
(30 november) Hij stond vooral bekend als de man met misschien wel de grootste bril van China. Maar Jiang Zemin, de voorganger van president Hu Jintao, heeft zijn land economisch tot een supermacht gemaakt.

Reacties: 0
Clicks: 0
Coronaprotest China escaleert: glazen flessen naar politie gegooid
(30 november) In de Zuid-Chinese stad Guangzhou zijn de protesten tegen coronamaatregelen in de nacht van dinsdag op woensdag geŽscaleerd. Op sociale media gaan beelden rond van aanvaringen tussen de demonstranten en de politie, die daarbij bekogeld wordt.

Reacties: 0
Clicks: 0

Reacties: 0
Clicks: 0
VS: China breidt nucleair wapenarsenaal fors uit
(30 november) China versnelt de uitbreiding van zijn nucleaire wapenarsenaal „aanzienlijk” en zou het aantal kernkoppen tegen 2035 bijna kunnen verviervoudigen.

Reacties: 0
Clicks: 0

Reacties: 0
Clicks: 1

Reacties: 0
Clicks: 1
China wil meer ouderen vaccineren tegen coronavirus
(29 november) China wil meer ouderen gaan vaccineren tegen het coronavirus, aldus de gezondheidsautoriteiten. Meer dan 90 procent van de Chinezen is inmiddels twee keer gevaccineerd, maar het percentage gevaccineerden is lager bij ouderen.

Reacties: 0
Clicks: 1
Veel politie ingezet in Chinese steden tegen nieuwe protesten
(29 november) In grote steden in China is dinsdag veel politie op de been, nadat de afgelopen dagen protesten werden gehouden tegen de strikte coronamaatregelen. Journalisten van het Franse persbureau AFP melden dat in Beijing en Shanghai honderden agenten en politiewagens op straat zijn.

Reacties: 0
Clicks: 1


sjanghai.com © 2022 secession limited | contact | advertise